Tuesday, April 24, 2012

assalammualaikum..

alhamdulillah..hari ini genap usia ku 22 tahun..syukur ke hadrat ilahi kerana masih bernafas di bumi Allah yang suci ini..terima kasih kepada papa dan mama yang telah membesarkan ku tanpa mengira erti penat..aku bersyukur sangat2..


pada hari ini juga aku telah membuat keputusan untuk meninggalkan orang yang aku sayang selama setahun sebulan dan seminggu..aku tak sanggup untuk meneruskan hubungan yang berat sebelah ini..aku redha..mungkin ini ketentuan hidup aku..walau macam mana kita sayang seseorang itu tapi kalau dia bukan jodoh kita, ia tetap bukan jodoh kita untuk selamanya..so, aku percaya pada ketentuan Allah..kalau dia jodoh aku, insyaallah aku akan terima..kalau tak aku berdoa agar kami diberikan jodoh yang baik dan sempurna..amin..


by the way, aku tak nak sedih2 lagi..hidup mesti diteruskan..pada hari lahir ku ini aku ingin berdoa agar hidup aku sekeluarga diberkati selalu dan sentiasa di murahkan rezeki oleh-Nya..amin ya rabbal al-amin..

Thursday, January 19, 2012

holiday!!

yeah! for the first journey in this year..pegi holiday dengan kakak satu family dan makcik saya..tak sabarnya..nak lupakan semua masalah!! dapat juga tenangkn fikiran ney..tempat pertama yang we all akan pergi ialah Terengganu..itu kakak la yang pilih..entah ape yang dia nak beli tak tau la kan..jalan-jalan katanya..hehehe..saya ikut je..da orang nak support semuanya..bukan senang nak dapat jalan-jalan free...hik3..

next pula we all akan ke Kuantan..nak sambut Chinese New Year..hahaha..lepak2 kat Teluk Chempedak tengok singa menari..(tu pun kalau ada..hak3..)..pas tu pegi jalan-jalan makan sata dan otak-otak..nyumm2..!

balik dari Kuantan we all akan terus naik genting! ape lg, solero la yg saya teruja nak naik!! serammmm wooo! tapi memang terbaik lah! nak main puas2! dantak sabar rasanya..hehe..yang penting saya nak buli icha naik cawan ribena..kasi dia pening! hihihi..

apa2 pun kita tunggu je la next episod..insyaallah kalau panjang umur saya story lagi k..n upload gambar time holidayy!!selamat malam! daaaa..assalammualaikum..=D

Sunday, January 15, 2012

berakhirnya sebuah kehidupan yang sungguh indah!!

setelah sekian lama menyemai cinta, akhirya berakhir jua..sudah ketentuan Ilahi..aku menerimanya dengan hati yang redha..walau macam mana kita berkasih sayang, kalau dia bukan jodoh kita pastinya dia tetap bukan milik kita akhirnya..meskipun perasaan kasih dan sayang masih menebal dalam diri ini tapi harus aku buang sedikit demi sedekit..aku harus kuatkan semangat ku demi menempuh hari2 mendatang..aku bosan dengan semua ini...bermula dengan kegembiraan dan pastinya berakhir dengan kesedihan! mengapa ini semua harus berlaku?adakah cinta ini kejam?subhanallah..apa2 pun aku kene ikhlas untuk terima ini semua..Ya Allah, engkau berilah aku kekuatan untuk mengharungi ini semua..

so sekarang aku harus melangkah ke hadapan..aku mesti berpegang pada ayat ini "kalau da jodoh tak ke mana"..aku x nak pikir kn lagi..hidup mesti diteruskan..to my beloved one, i hope u happy with ur life now and i will pray that u can change ur mind and attitude..all this things can ruin ur life! eventhough u are not mine now, u are always in my mind with all's memory between us! i.m really2 miss it! >.<



::this is our last memory..::
(azri & mun)

semoga kami diberi kekuatan untuk menempuh hari2 mendatang..walauapapun yang terjadi,dia tetap di hati saya..tiada siapa pun yang boleh menggantikan dia! HIS MINE! I'M ALREADY TAKEN BY HIM!! LOVE HIM EVEN MORE!mmuuaaahhhh...! love u..


::ombak rinduku buat mu::


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hati ku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak Sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku..

Friday, November 4, 2011

miss u so much!

tiba2 aq tringat sgt2 kt dia! rindunya.....hurmmm...ape boleh buat..masing2 da jauh..huhu..aq teringin sangat nak jumpe dia tapi dia keje..sibuk jer...entah bila la dapat jumpe lagi..maybe next year agaknye...
tula...dulu da biasa tengok muka hari2 tapi skrang? tengok gambar je la jawabnye...huk..)=
sedih2...waaaaaaaa.............nak nanges!!!


the only one!!
my heart